Καλωσήρθατε στο Eleclub.gr

Το Club Ηλεκτρονικής ΗΜΜΥ τερματίζει τις συναντήσεις του. Ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκατε μαζί μας.

Το παρόν φόρουμ θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα. Οι διαχειριστές πλέον δε θα παρακολουθούν τακτικά τα θέματα και δεν εγγυώνται απαντήσεις.

Ενημέρωση για topics/posts που μας ενδιαφέρουν - Atom Feed

Οτιδήποτε αφορά την λειτουργία του forum.

#1 Ενημέρωση για topics/posts που μας ενδιαφέρουν - Atom Feed

Postby Administrator » Mon Feb 06, 2012 4:32 pm

Μια χρήσιμη λειτουργία που τέσταρα μόλις είναι η χρήση του Atom Feed. To Atom Feed προσφέρει ενημέρωση είτε για όλα τα φόρουμ είτε ανά φόρουμ (δηλαδή ανά project) είτε ανά τόπικ.

Πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε:

Αν χρησιμοποιούμε Firefox, μπορείτε να εκμεταλλευτούμε τους δυναμικούς σελιδοδείκτες. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να ενημερωνόμαστε για το subforum "Tabletop POV LED Display", ανοίγουμε το συγκεκριμένο subforum στον Firefox και βλέπουμε στην γραμμή διεύθυνσης το παρακάτω: "http://forum.eleclub.gr/viewforum.php?f=5". Αντικαθιστούμε το "viewforum" με "feed" και πατάμε Enter. Στη συνέχεια βλέπουμε το menu που μας επιτρέπει να εγγραφούμε στο συγκεκριμένο feed και μέσω του οποίου μπορούμε να επιλέξουμε πού θα τοποθετηθεί ο φάκελος (χρήσιμο είναι να μπει στην εργαλειοθήκη σελιδοδεικτών). Ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για την εγγραφή στο feed ενός συγκεκριμένου topic, μόνο που προχωράμε ένα βήμα πιο μέσα από το subforum, μπαίνοντας στο topic, και βλέποντας στην γραμμή διεύθυνσης κάτι σαν αυτό "http://forum.eleclub.gr/feed.php?f=5&t=29" (για το topic "motors", για παράδειγμα).

Χρήσιμες είναι επίσης κάποιες standalone εφαρμογές που προβάλλουν rss/atom feeds. Προσωπικά χρησιμοποιώ τον reader του google desktop. Γενικά, για την προσθήκη ενός feed σε έναν reader, αρκεί να έχουμε το κατάλληλο url. Αν δώσουμε το url "http://forum.eleclub.gr/feed.php" τότε θα μαθαίνουμε όλα τα νέα ποστς του forum. Αν δώσουμε το "http://forum.eleclub.gr/feed.php?f=5" τότε θα μαθαίνουμε τα σχετικά με το subforum με id 5, δηλαδή το "Tabletop POV LED Display", ενώ αν δώσουμε το "http://forum.eleclub.gr/feed.php?f=5&t=29", τότε θα μαθαίνουμε τα σχετικά με το topic με id 29, δηλαδή το "motors", που ανήκει στο προηγούμενο subforum. Τα ids των forums και topics φαίνονται στην γραμμή διεύθυνσης, όπως περιγράφτηκε παραπάνω.

Με χρήση του feed, μπορούμε να ενημερωνόμαστε άμεσα μόνο για τα νέα posts/topics που μας ενδιαφέρουν. Και μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και οι επιλογές "Subscribe Forum" και "Subscribe Topic" στο κάτω μέρος της σελίδας που προσφέρουν ενημέρωση μέσω e-mail όταν γίνεται ένα νέο topic/post στο subforum/topic που μας ενδιαφέρει.

Καλή συνέχεια! :bigbeer:
Administrator
Site Admin
 
Posts: 2
Joined: Sat Jan 21, 2012 3:44 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Σχετικά με το forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron