Καλωσήρθατε στο Eleclub.gr |
---|
Το Club Ηλεκτρονικής ΗΜΜΥ τερματίζει τις συναντήσεις του. Ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκατε μαζί μας. Το παρόν φόρουμ θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα. Οι διαχειριστές πλέον δε θα παρακολουθούν τακτικά τα θέματα και δεν εγγυώνται απαντήσεις. |
Βύρωνας wrote:Ερώτηση: Γιατί χρειάζεσαι έξοδο μεταβλητής τάσης? Γενικότερα γιατί έχω την αίσθηση ότι το σχηματικό που έφτιαξες είναι για general purpose τροφοδοτικό πάγκου?
George ZP wrote:Ναι, είναι general purpose. Είχα πει στο Δημήτρη να φτιάξει κάτι γενικό, ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και σε άλλα projects.
George ZP wrote:Nice! Θα μας κάνεις μια παρουσίαση αύριο της αρχής λειτουργίας. Κάνε και μια εκτίμηση του κόστους μιας μονάδας.
Καφρίλα να δώσεις 150 ευρώ γι'αυτά που λες. Θα σου πει ο Γιώργος τι πήρε με λίγα παραπάνω.Baxev wrote:Λοιπόν, από τις τιμές του Φανού, υπολογίζω σχεδόν 110€ για τα ακριβά υλικά - 89€ κάνουν μόνο οι δύο μετασχηματιστές και ο πυκνωτής των 22000μF -, και συνεπώς κοντά στα 150€ τελικό ποσό για όλα τα υλικά. Ακούω.
George ZP wrote:Η τιμή αυτή ήταν λίγο κατραπακιά. Δυστυχώς τόσα λεφτά δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε ως κλαμπ σε καμία περίπτωση.
Κάτι σχετικό: τι μέγεθος θα έχει το τροφοδοτιό αυτό; Θα πρέπει να χωράει κάτω από το POV Display σε ένα σχετικά μκρό κουτί.
George ZP wrote:Θα έτεινα προς τον τελευταίο...
George ZP wrote:Θα έτεινα προς τον τελευταίο...
Baxev wrote:Α, και πρέπει να βρήκα και αυτόν στον Κατουμά (οπτικά τουλάχιστον ήταν ολόιδιος, όπως και όλοι του Φανού με τους αντίστοιχους της EAGLE Technology). Να πω την αμαρτία μου, προς αυτόν κλείνω, θέλει περισσότερα volts, ρεύμα στα ίδια επίπεδα (λίγο λιγότερο), μεγαλύτερη ισχύ έχει, αλλά γενικά μου φαίνεται πιο heavy-duty. Κάνει 3.90€ αν θυμάμαι καλά.
Vironas wrote:Ρε, σοβαρέψου. Θες ξεχωριστή τροφοδοσία που να σου δίνει 0.5Α στα 18V. Και ξαναλέω: Δε θες κάτι heavy duty γιατί θα γυρίζεις μια πλακέτα με σταθερή ταχύτητα και η ροπή που θες να δίνεις είναι μικρή και σταθερή. Θες ένα φλώρικο κινητήρα που να τραβάει λίγο ρεύμα και να κρατάει σταθερές στροφές. Άσε που οι 20000 ΣΑΛ μου φαίνονται μη διαχειρίσιμες. Η κεντρομόλος θα ζορίζει πολύ την πλακέτα, πιστεύω. Αν λέω μαλακίες, ας με διορθώσει ο μηχανικός της παρέας.
Return to Tabletop POV LED Display
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest